Home

Achtergrond

Cohen direct weg als burgemeester Amsterdam

Job Cohen treedt per direct terug als burgemeester van Amsterdam.

Job Cohen treedt per direct terug als burgemeester van Amsterdam. Hij zal dat vrijdagmiddag om 15.00 uur op een persconferentie op het partijkantoor van de PvdA bekendmaken, zo meldden ingewijden.

Cohen werd door Wouter Bos vrijdag aangewezen als zijn gedroomde opvolger als lijsttrekker en kandidaat voor het premierschap namens de PvdA. Bos vertrekt omdat hij meer tijd aan zijn gezin wil besteden. Cohen is burgemeester sinds januari 2001. Locoburgemeester is de PvdA-wethouder Lodewijk Asscher.

In een verklaring na de persconferentie van Wouter Bos bevestigde PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen al dat Cohen zich kandidaat heeft gesteld. Eventuele andere kandidaten kunnen zich nog tot 17 maart melden.

De 62-jarige Cohen was staatssecretaris van Onderwijs en later van Justitie waar hij zich vooral met het vreemdelingenbeleid bezighield. In 1994 weigerde hij het hem aangeboden ministerschap van Onderwijs omdat hij voor zijn vrouw wilde zorgen die lijdt aan multiple sclerose. Cohen was verder onder meer senator voor de PvdA en rector magnificus aan de Universiteit Maastricht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.