Home

Achtergrond

China slurpt energie

De energiebehoefte van China neemt dit jaar zeer sterk toe.

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) voorziet dat China's vraag naar olie met ruim een kwart toeneemt ten opzichte van vorig jaar. De vraag van ontwikkelde economiën slinkt daarentegen juist met 0,3 lager, aldus de het IEA vrijdag.

Het IEA verhoogde vrijdag de verwachting voor het olieverbruik in 2010 wereldwijd naar 86,6 miljoen vaten olie per dag. Vorige maand dacht het agentschap nog aan een verbruik van 86,5 miljoen vaten per dag. Het gaat om een stijging van 1,8 procent ten opzichte van de energiebehoefte wereldwijd in 2009.

China neemt dit jaar waarschijnlijk een derde van de totale groei van de vraag naar olie wereldwijd voor zijn rekening. De schatting van het IEA is gebaseerd op de voorlopige verbruiksgegevens van China in januari.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.