Home

Achtergrond 202 x bekeken

Chileense fabrieken Fonterra beschadigd door aardbeving

Twee van de vier fabrieken van Fonterra-dochter Soprole zijn getroffen door de aardbeving van ruim een week geleden in Chili.

Een fabriek voor verse zuivel in San Bernardo nabij de hoofdstad Santiago kan geen melk van boeren ontvangen; een kaasfabriek in het zuidelijker gelegen Los Angeles ligt op het moment stil.

De melkaanvoer is tijdelijk verlegd naar de twee andere fabrieken in Osorno en Los Lagos. Die liggen ook ten zuiden van Santiago.
Fonterra laat weten dat de schade aan de fabrieken relatief beperkt lijkt. Toch zal de productie bij de twee vestigingen pas geleidelik weer op gang komen.

Het Chileense zuivelbedrijf Soprole is sinds een aantal jaren een volledige dochter van Fonterra. Het realiseert een jaaromzet van ruim 410 miljoen euro, op een totaal van 8,2 miljard omzet voor Fonterra als geheel.

Soprole bedient vooral de eigen Chileense markt, maar exporteert ook poeders en kaas. Het bedrijf verwerkt ongeveer een kwart van de Argentijnse melkproductie tot allerlei zuivelproducten.

Of registreer je om te kunnen reageren.