Home

Achtergrond

Centrum Veendam weer geteisterd door brand

Het centrum van Veendam is dinsdagavond opnieuw opgeschrikt door een grote brand.

Het vuur woedde in een winkelpand in de Kerkstraat. Dat maakte de hulpverleningsdienst Groningen dinsdag bekend. Vorige week maandag waren er ook al twee branden. Bij één daarvan, drie panden verderop in dezelfde straat, kwam een brandweerman om het leven.

De brandweer kreeg de eerste melding even na tien uur 's avonds. Volgens een woordvoerder van de hulpverleningsdienst troffen brandweerlieden twee brandhaarden aan in de achterkant van het pand en in een bovengelegen woning. Ze wisten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen winkels. Niemand raakte gewond, maar het pand heeft wel veel schade.

Het vuur is geblust door het brandweerkorps van Veendam dat pas sinds afgelopen maandag weer operationeel was. Het eigen personeel was tijdelijk niet actief vanwege het overlijden van collega Wiebe de Vries.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.