Home

Achtergrond 431 x bekeken 5 reacties

Cehave Landbouwbelang maakt 40 procent meer winst

Cehave Landbouwbelang heeft in boekjaar 2009 14 miljoen euro winst gemaakt, 40 procent meer dan een jaar eerder.

De coöperatie keert van de winst 8,5 miljoen euro uit aan de leden. De omzet daalde door lagere grondstofprijzen 17 procent tot 1 miljard euro.

De coöperatie, met name groot in het produceren van veevoer, keert 4,7 miljoen euro coöperatief dividend uit in april. Dit is conform afspraak een derde van de winst. Daarnaast ontvangen de circa 6000 leden in december 3,8 miljoen euro als eenmalige "fusiepremie".

De premie komt voort uit de omzet die leden van januari tot en met oktober 2010 bij Cehave Landbouwbelang Voeders en Agerland realiseren. "Een extra beloning en stimulans om de binding te versterken", aldus directeur Kees Sijssens.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  de botte beil erin

  CHV-Landbouwbelang/ For-farmers/ Nutreco : allemaal maken ze mega winsten in 2009. Varkens/kippenhouders wordt wakker. Niet de slachterijen trekken jullie het vel over de oren, maar de voerbaronnen. Niet alleen de familie de Heus zal binnekort in de Quote 500 staan maar ook de familie Fransen uit Erp enz....
  Goedkoper voer van dezelfde firma heeft geen zin, worden alleen goedkopere grondstoffen in gedraaid. Als 30% dit jaar veranderd van leverancier wil ik wel eens zien wat er gebeurd !!!

 • no-profile-image

  Pietje

  En dan nog betalen we dus te veel en of we krijgen te weinig voor ons eigen geteelde graan. Dus worden we 2 keer genaaid.

 • no-profile-image

  voerleverancier

  Vleesvarkenshouders gefeliciteerd, niet de supermarkt maar je eigen voerleverancier speelt mooi weer van jouw centen.

 • no-profile-image

  Boerke van der Veer

  Zijn er lezers die ook de inhoud van een artikel lezen en niet slechts de koppen scannen? Wie niet meteen begint te kraaien en verder leest, ziet dat de winsten bij de meeste 'voerbaronnen' werd behaald door verkopen van aandelen en belangen. Eénmalige meevaller dus! Volgend jaar maart kijkt men misschien iets vrolijker terug?

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Ja eerst een te hoge prijs voor je voer tellen en daarna een stuk teruggeven onder het moto, u deelt ook mee in de winst.........

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.