Home

Achtergrond 2 reacties

Cefetra laat recordwinst zien

De nettowinst van Cefetra is vorig jaar gestegen van 21,4 naar 22,3 miljoen euro, het hoogste niveau ooit.

Het geld wordt volgens de veevoergrondstoffenleverancier deels ingezet voor expansie op het gebied van inkoop en distributie in Centraal-Europa en de Baltische staten. Volgens directeur Hugo Stam vloeit 30 procent van de winst als dividend terug naar de aandeelhouders. Voerproducenten ForFarmers, Agrifirm en Rijnvallei hebben respectievelijk 57,7; 32,3 en 10 procent van de aandelen.

De omzet van Cefetra daalde van 16,6 naar 15,2 miljoen ton grondstoffen. De daling van het volume hangt volgens Stam samen met een grote terughoudenheid als gevolg van de kredietcrisis. 2009 was voor Cefetra een jaar met een sterke focus op verhoging van de kwaliteit van de dienstverlening in plaats van vergroting van omzetvolume. "De laatste jaren heeft Cefetra mensen aangenomen om marktanalyse, risicomanagement en logistieke processen te verbeteren", aldus Stam.

Voor het lopende jaar zet Cefetra in op tenminste 5 procent groei van het verkochte volume. Met een eigen vermogen van 82 miljoen euro en een solvabiliteit van ongeveer 33 procent is er voldoende ruimte voor groei en mogelijke overnames, aldus Stam. Beoordelingsbureau Dun & Bradstreet gaf in 2009 zijn hoogste beoordeling, namelijk klasse 1, aan Cefetra. De klasse is voorbehouden aan bedrijven met de hoogste bewezen kredietwaardigheid en de minste kans op faillissement.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Hopelijk merken de afnemers van deze cooperaties dit binnenkort in hun portemonnaie

 • no-profile-image

  knor

  En de vleesvarkenshouders hebben in 2009 niets verdiend.............
  In plaats van steunen en klagen moet er met het mes op tafel onderhandeld worden over de voerprijs

Of registreer je om te kunnen reageren.