Home

Achtergrond

Cees Breed toont uitgebreid het voorjaar

Cees Breed is in alle vroegte opgestaan om zijn inzending voor de wekelijkse keuring klaar te maken en naar de keuringszaal te transporteren.

Een enorm grote inzending die deze liefhebber en kenner bij uitstek veel lof bracht. Die inzending omvat onder andere prachtige exemplaren van Scilla mischtschenkoana die iets vroeger is dan Scilla m. 'Zwanenburg'. Verder zette Breed een hele serie krokussen in de zaal, waaronder prachtige Crocus chrysanthus, Crocus reticulates x augistifolius, Crocus korolkowii en Crocus corsicus. Een prachtige presentatie van Crocus waarvan de handel eigenlijk best wel eens meer werk zou kunnen maken, want het zijn stuk voor stuk voorjaarsboodschappers bij uitstek.

Breed showt tevens schitterende soorten en cultivars van Iris reticulata, Iris historoïdes en Iris hyrcana naast een ferme Helleborus x nigeros, de boterbloemen gele Eranthis x tubergii, Corydalis Solida, Cyclamen persicum en onder andere ook Ornithogalum balansae en de fraaie aardorchidee Pleione 'Iris'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.