Home

Achtergrond

Capelle controleert strenger op afval dumpen

De gemeente Capelle aan den IJssel gaat strenger controleren op misbruik van haar afvalfaciliteiten.

Naast meldingen van illegaal dumpen van afval houden buitengewoon opsporingsambtenaren populaire dumpplekken in Capelle scherper in de gaten. Dat liet de gemeente maandag weten. Ook worden steekproefsgewijs vuilniszakken gecontroleerd. De gemeente schat de kosten van het illegaal dumpen van huisvuil op een ton per jaar. De boete op wegwerken van afval bedraagt 60 euro. Wethouder Joost Eerdmans (Milieu en Reiniging) vindt dat een "schijntje''. Volgens hem kan de boete flink omhoog. "Een hogere boete heeft een afschrikkend effect'', aldus de wethouder, die dat in het college gaat bespreken.

Volgens de gemeente is er sprake van onder meer 'afvaltoerisme'. Mensen uit Nieuwerkerk aan den IJssel dumpen hun huisvuil in Capelle, omdat buurgemeente Zuidplas (waar Nieuwerkerk toe behoort) een ander huisvuilsysteem hanteert. Daar wordt gebruik gemaakt van speciale vuilniszakken die een euro per stuk kosten. Woensdag overlegt Eerdmans met zijn collega van Zuidplas over een mogelijke aanpassing van het afvalsysteem in Nieuwerkerk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.