Home

Achtergrond 169 x bekeken 1 reactie

Campings en bungalowparken doen het goed

Campings en bungalowparken in Nederland hebben vorig jaar goed geboerd. Zij trokken meer gasten uit eigen land dan een jaar eerder.

De omzet groeide in 2009 met bijna 4 procent, de grootste groei sinds 2003. In het derde kwartaal steeg de omzet zelfs met 7 procent, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft gepubliceerd. In het tweede en derde kwartaal, de belangrijkste maanden voor deze sector, ontvingen de campings en bungalowparken 7,8 miljoen mensen. Dat is ruim 8 procent meer dan in diezelfde periode in 2008.

Er kwamen niet alleen meer Nederlanders, maar ook meer buitenlanders. Campings en bungalowparken moeten het vooral hebben van de Nederlandse vakantieganger. Het aandeel Nederlandse gasten ligt al jaren op 80 procent.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bart

    En maar klagen dat het zo slecht gaat met de campings, omdat mensen niet meer komen ivm Qkoorts uitbraak.

Of registreer je om te kunnen reageren.