Home

Achtergrond 260 x bekeken 2 reacties

CLM: wereldwijd maatregelen nodig voor akkervogels

Circa 13 procent van alle vogelsoorten die op landbouwgrond leven wordt bedreigd.

Dat schrijft het Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) in het boek Farmland Birds across the World. Probleem is volgens CLM dat de landbouw steeds professioneler wordt.

Vogels worden bedreigd doordat de landbouw steeds intensiever wordt beoefend. De focus ligt op steeds sneller groeiend gras en gewas, waardoor de vegetatie snel dichtgroeit. De oogst beging ook vroeger, wanneer de vogels nog broeden.

Tevens graast steeds meer vee en worden meer bestrijdingsmiddelen gebruikt waardoor vogels minder voedsel vinden. In veel gebieden wordt grasland ook omgezet in akkerbouw. Toch zijn er ook landbouwvogels die erop vooruit gaan. Voorbeelden zijn ganzen op de graslanden van Europa, Azië en Noord-Amerika.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Ja veel weidevogels mijden de steeds oprukkende natuurgebieden,die verruigen en verschralen en vroeger de habitat waren van de weidevogels,in Frankrijk , Kreta en meer landen worden duizenden trekvogels doodgeschoten

  • no-profile-image

    Edel Schweine

    Die Gert alles wat hem maar van zijn eigen stoepje houdt......verder heeft hij wel gelijk dat andere landen er lekker op los blijven knallen.Zelf Spotvogels .......

Of registreer je om te kunnen reageren.