Home

Achtergrond 168 x bekeken

CDA wil kilometerheffing niet meer horen

Het CDA wil in komende besluiten over wegenbouw het woord kilometerheffing niet meer tegenkomen.

Dat heeft Tweede Kamerlid Ger Koopmans vandaag gezegd. De woordvoerder verkeer van zijn fractie wil over deze kwestie donderdag in debat met demissionair minister Camiel Eurlings, eveneens van het CDA.

Eurlings stuurde woensdag een brief aan de Kamer waarin hij duidelijk maakt dat hij stopt met voorbereidende handelingen voor het invoeren van de kilometerheffing, omdat de Kamer dat onderwerp controversieel heeft verklaard. Het demissionaire kabinet zal het onderwerp in de komende periode niet meer aanpakken.

In de brief stelt de CDA-bewindsman geen nieuwe financiële verplichtingen aan te gaan voor het project. Koopmans vindt dat Eurlings in zijn brief niet ver genoeg gaat. "Met zijn brief zet de minister de kilometerheffing op sterk water, maar we moeten nog tracébesluiten nemen waarin de heffing als een van de alternatieven wordt genoemd. Die onduidelijkheid moet eruit. We willen geen schemerwerkelijkheid'', schetst Koopmans.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.