Home

Achtergrond 174 x bekeken

CDA vreest overlast door vleermuisparadijsjes

De mogelijke aanwezigheid van vleermuizen stagneert de sloop van leegstaande woningen in Gelderland, vindt Henk Jan Ormel, Tweede Kamerlid voor het CDA.

Dit soort moderne ruïnes mogen dan een klein paradijsje zijn voor vleermuizen, maar omwonenden kunnen er overlast door ondervinden, aldus de CDA'er.

Ormel wil opheldering over deze kwestie van demissionair minister Gerda Verburg (LNV). Verburg moet ontheffing verlenen voor de sloop van leegstaande woningen in Hengelo in de Achterhoek, waar de aanwezigheid van vleermuizen wordt vermoed.

Het Kamerlid vraagt zich af hoe het kan dat deze leegstaande woningen niet worden gesloopt, terwijl onderzoek toch echt niet wijst op de aanwezigheid van vleermuizen. "Betekent dit dat 's winters nergens huizen gesloopt kunnen worden omdat er mogelijk, ergens verscholen onder een dakpan, een vleermuis in winterslaap aanwezig is?'', houdt hij Verburg voor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.