Home

Achtergrond 1 reactie

'CDA-fractie gaf signaal aan Balkenende'

De CDA-fractie in de Tweede Kamer heeft het partijbestuur laten weten twijfels te hebben over het lijsttrekkerschap van partijleider Jan Peter Balkenende. Dat suggereerde CDA-Kamerlid Annie Schreijer-Pierik zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

Volgens haar heeft fractievoorzitter Pieter van Geel ,,duidelijk een signaal'' namens de fractie aan het partijbestuur moeten overbrengen.

Schreijer-Pierik, die na de verkiezingen van juni niet meer in het parlement terugkeert, uitte deze week openlijk kritiek op de positie van Balkenende. Ze vindt dat het partijbestuur te snel opnieuw voor hem heeft gekozen en dat alsnog goed naar andere kandidaten moet worden gekeken voordat de partijraad in april definitief beslist. Grote verwachtingen heeft het Kamerlid daar echter niet van. Ze denkt ,,dat de rijen gesloten blijven'' tot aan de verkiezingen.

Eerder deze week verschenen er berichten dat de CDA-fractie zeer grote zorgen heeft over de leiderschapscapaciteiten van Balkenende en dat Van Geel die bezorgdheid heeft moeten overbrengen. ,,Signalen in de krant zijn niet altijd helemaal niet waar'', zei Schreijer-Pierik daarover. Wat Van Geel precies namens de fractie heeft overgebracht, wilde ze niet zeggen.

Schreijer-Pierik benadrukte verder dat ze niet alleen staat in haar kritiek op het partijbestuur en Balkenende. Ze zegt veel reacties te hebben gehad op haar uitlatingen, ook van mensen in de top van de partij. ,,Alleen niemand durft het te zeggen.'' Ze roept hen op om datgene wat ze haar zeggen ook door te geven aan Balkenende.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Arend Otten

    Wat een kamerlid zegt of doet.
    Een boer die zijn melk voor 53 euro cent per kg via www.milkmarketingplan.com voorwaarden verkoopt die doet het goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.