Home

Achtergrond

CDA bespreekt verkiezingsverlies

Het partijbestuur van het CDA komt maandag om 17 uur in Den Haag bijeen om lessen te trekken uit de slechte uitslag bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week.

In de achterban wordt gemord over de leiding van de partij.

Het CDA verloor vorige week rond de tweehonderd raadszetels, terwijl de inzet van lokale kandidaten toch echt niet minder was dan vier jaar terug, zegt voorzitter Wim Groeneweg van het CDA-bestuur in de provincie Utrecht. "Er zijn landelijke elementen die een negatieve rol hebben gespeeld'', constateert Groeneweg.

Wat hem betreft hoeft premier Jan Peter Balkenende niet weg als voorgedragen lijsttrekker, maar het zal er in het overleg maandagavond ,,niet omfloerst'' aan toegaan. "Als het moet zullen we elkaar met respect confronteren met de waarheid.'' Groeneweg heeft ,,zijn oren niet in de zak'' en hoorde de afgelopen tijd veel gemor in de achterban over premier Balkenende en de rest van de partijtop. Zelf zal hij het niet doen, "maar als iemand het lijsttrekkerschap ter discussie stelt, dan staat het daarmee ter discussie'', aldus de Utrechtse voorzitter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.