Home

Achtergrond 302 x bekeken

CDA-Kamerlid: te snel gekozen voor Balkenende

Het partijbestuur van het CDA heeft te snel beslist dat Jan Peter Balkenende de lijsttrekker moet worden.

Vertrekkend Tweede Kamerlid Annie Schreijer-Pierik vindt dat goed naar andere kandidaten voor Balkenende moet worden gekeken voordat de partijraad in april definitief beslist.

"Ik mag Balkenende graag en hij heeft echt niet overal schuld aan, maar dit is veel te snel gegaan. Het bestuur heeft besloten en stelt dat er geen alternatieven zijn. Maar er is verder niemand gevraagd. De discussie is dus nog niet goed genoeg gevoerd'', aldus het CDA-Kamerlid.

Schreijer-Pierik vindt dat het CDA "best veel prominenten'' heeft die kunnen worden gepolst. Zelf vindt ze oud-minister Cees Veerman van LNV een geschikte kandidaat. "Dat is een verfrissende persoonlijkheid, bekend in Europa en vertrouwd met bijvoorbeeld natuurgroeperingen en boeren. Cohen wordt gezien als vaderfiguur bij de PvdA, Veerman zou dat voor het CDA kunnen zijn.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.