Home

Achtergrond 1 reactie

CBR: weinig last van recessie in 2009

De economische crisis lijkt in 2009 maar mondjesmaat van invloed te zijn geweest op de rijschoolbranche.

Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het CBR-jaarverslag. De groei is een fikse meevaller voor het exameninstituut. In eerdere periodes van economische malaise waren rijscholen één van de eerste slachtoffers.

Het jaar 2009 is volgens het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen met ruim 1,2 miljoen afgenomen theorie- en praktijkexamens nog weer beter dan topjaar 2008 (1,1 miljoen examens). De klap van de recessie deed zich vooral voor bij de examens van beroepschauffeurs die met bijna een kwart afnamen.

Volgens het CBR zijn er verschillende oorzaken aan te wijzen voor de stijging van het aantal examens. Vooral in die voor het behalen van het rijbewijs B. Een nieuwe regeling waarbij rijscholen een examen eerder reserveren, maakt dat er in 2009 eenmalig een positief effect is ontstaan. Ook de groei van het aantal achttienjarigen in vergelijking met een jaar eerder heeft een positief gevolg.

Over het jaar 2010 verwacht het CBR een lichte stijging van het aantal aanvragen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Als je kandidaten maar vaak genoeg laat zakken kun je zelf de recessie wel bestrijden. Walgelijk instituut maar ja, monopoliepositie hè!

Of registreer je om te kunnen reageren.