Home

Achtergrond

Brussel belooft steun na stormschade

De Europese Commissie belooft steun aan de Europese landen waar veel schade is opgetreden door de storm Xynthia.

Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie verklaarde dat maandag. Brussel heeft subsidiepotjes om mee te betalen aan het herstel na natuurrampen.

Door de storm viel de elektriciteit uit bij meer dan een miljoen huishoudens in Frankrijk, de helft daarvan zat maandagochtend nog altijd zonder stroom. De Franse staatssecretaris voor Europese Zaken Pierre Lellouche bezoekt maandag al EU-commissaris Johannes Hahn (Regionaal beleid) om een claim in te dienen.

In Nederland schat het Verbond van Verzekeraars de schade op 23 miljoen euro, waarvan 21 miljoen in Limburg. Barroso betuigde maandag zijn medeleven aan de nabestaanden van de circa zestig doden die zijn gevallen door Xynthia.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.