Home

Achtergrond

Brussel: Kinderkleding niet altijd veilig

Kinderkleding voldoet niet altijd aan de Europese veiligheidseisen. Vooral koorden en treksluitingen vormen een risico.

Ze kunnen leiden tot verstikking.

Dat blijkt uit een rapport dat de Europese Commissie dinsdag heeft gepresenteerd. Het is gebaseerd op onderzoek in elf lidstaten, waaronder Nederland. Daarbij werden tussen 2008 en dit jaar meer dan 16.000 kledingstukken geïnspecteerd. Daarvan bleken er ruim 2100 niet aan de EU-veiligheidsnormen te voldoen.

Het gaat dan om voorschriften die bepalen dat koorden en treksluitingen bij kleding voor kinderen tot 7 jaar zich niet in de buurt van de nek mogen bevinden en dat bij kleren voor oudere kinderen koorden aan bepaalde lengtenormen moeten voldoen.

Eurocommissaris John Dalli (Volksgezondheid) roept ouders en bedrijfsleven op tot waakzaamheid voor "onze meest kwetsbare consumenten''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.