Home

Achtergrond 231 x bekeken

Britten verdelen bijdrage uit Europees melkfonds

Britse melkveehouders ontvangen ieder 2 pence (ruim 2 eurocent) per liter geproduceerde melk uit het Europese melkfonds.

"Een gelijk percentage voor iedereen is de eerlijkste manier om de melkveehouders te helpen," aldus staatssecretaris Jim Fitzpatrick van landbouw.

De betaling wordt berekend over de melk die is opgehaald tussen oktober 2008 en september 2009. Om in aanmerking te komen moet in deze periode wel minimaal 50.000 liter zijn geproduceerd. De totale uitkering aan Britse boeren komt daarmee uit op ruim 28,5 miljoen euro. Het plattelandsministerie Defra overwoog eerst boeren voor de eerste 100.000 liter een hogere bonus te geven maar heeft daar, mede onder druk van de boerenorganisaties, toch van afgezien.

Of registreer je om te kunnen reageren.