Home

Achtergrond 174 x bekeken

Bovag wil af van provinciale autobelasting

De Bovag roept een nieuw kabinet op de lasten voor de automobilist niet te verzwaren.

De provinciale opcenten in de motorrijtuigenbelasting moeten daarom worden afgeschaft, stelt de brancheorganisatie vandaag.

Door de motorrijtuigenbelasting te ontdoen van de provinciale component kan de automobilist worden gecompenseerd voor de algehele verhoging van de wegenbelasting, meent de Bovag. Die belasting wordt de afgelopen jaren stapsgewijs verhoogd om de afbouw van de aanschafbelasting (bpm) te financieren.

Volgens de Bovag zijn de provinciale opcenten in de wegenbelasting oneerlijk. "De automobilist brengt een onevenredig hoog bedrag in het laatje van de provincie, dat in de algemene middelen verdwijnt'', aldus een woordvoerder. In 2009 leverde de motorrijtuigenbelasting de provincies in totaal 1,4 miljard euro op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.