Home

Achtergrond

Bolushappen en ringrijden op Koninginnedag

Het traditionele ringrijden, het maken van Zeeuwse babbelaars en bolushappen, de Zeeuwse variant van koekhappen: dat zijn enkele van de activiteiten die de koninklijke familie op 30 april te wachten staat.

De burgemeesters van de Zeeuwse gemeenten Kapelle en Middelburg presenteerden woensdag het programma voor Koninginnedag.

Koningin Beatrix en haar familie zullen op 30 april achtereenvolgens Wemeldinge, behorend tot de gemeente Kapelle, en Middelburg bezoeken. In Wemeldinge wandelt de familie onder meer door de Koningin Emmastraat, over het Amaliaplein en door de Prinses Julianastraat.

In het dorp maken ze onder meer kennis met het Tééle-steken, een oud gebruik dat op veel jaarlijkse feesten in Zeeland wordt gespeeld. Iemand die in een kruiwagen wordt geduwd, moet een ring steken in een oude houten teil. Als het misgaat, heb je een nat pak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.