Home

Achtergrond 350 x bekeken

Boerin hoger opgeleid dan boer

Vrouwelijke bedrijfsopvolgers in de landbouw hebben een hogere opleiding dan hun mannelijke collega’s.

Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS constateert dat het opleidingsniveau van agrarisch ondernemers in het algemeen is gestegen.

In 2008 had 39 procent van de vrouwelijke bedrijfsopvolgers een hogere beroepsopleiding of een universitaire studie gevolgd terwijl van de mannelijke bedrijfsopvolgers 22 procent een soortgelijke opleiding volgde.

Veel van de vrouwelijke bedrijfsopvolgers, doen dat zonder agrarische opleiding. Ongeveer de helft van de vrouwelijke bedrijfsopvolgers heeft een agrarische opleiding, terwijl de mannelijke bedrijfsopvolgers in 84 procent van de gevallen een agrarische opleiding hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.