Home

Achtergrond 361 x bekeken 2 reacties

'Boer moet zelf prijs natuur gaan bepalen'

Boeren moeten niet langer afwachten wat ze voor natuurbeheer krijgen, maar zelf een prijs bepalen nog voordat het nieuwe gemeenschappelijk landbouwbeleid is bepaald.

Dat vindt Jos Roemaat, voorzitter van Natuurlijk Platteland Nederland.

Boeren kunnen zo met een sterk verhaal de politiek tegemoet treden. Roemaat deed de uitspraak in de vergadering van BoerenNatuur, de koepel van agrarische natuurverenigingen in de vier noordelijke provincies. Volgens Roemaat wordt het landbouwbeleid in Europa steeds meer toegespitst op het belonen van boeren voor maatschappelijke functies.

Herman Snijders van het ministerie van LNV gaf tijdens de bijeenkomst aan dat nog niet vaststaat hoeveel geld beschikbaar komt voor agrarisch natuurbeheer. Nu de voorzitter van de EU een Pool is en de landbouwcommissaris een Roemeen, verwacht Snijders wel een andere focus in het beleid.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Arend Otten

    Boeren moeten ook hun eigen melkprijs bepalen of verkopen via en op www.milkmarketingplan.com voorwaarden voor 53 euro cent per kg

  • theorikyreintjes1

    Dat er nog geld voor ligt moeten we nog zien? We hebben in 1996 proberen te regelen dat de natuur die aanlegt werd i.v.m. met de ruilverkaveling, goed onderhouden zou worden. Maar helaas zijn we gewoon voor de gek gehouden! Toen een grondeigenaar zelf aan het snoeien ging, waren de rapen gaar. De gemeente werd zelfs door die mannen in Vucht voor gek gezet. Denk er maar simpel over, het wordt een grote verwaarloosde troep! Wie het wil zien heeft het al op veel plaatsen kunnen zien! Plannen maken en geld over de balk smijten gaat wel, maar bij houden is er niet bij!!! Helaas, is dit de praktijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.