Home

Achtergrond 476 x bekeken 9 reacties

Blog voor wereldvreemden

Mijn vorige blog deed nogal wat stof opwaaien. Tijd om daarop terug te komen.

Op mijn vorige blog is door veel mensen gereageerd. Gelukkig waren de meesten positief, maar helaas reageerden ook een aantal wereldvreemde mensen. Die reageerden niet op de blog, maar op de daarin gelinkte video.
Of deze video geschikt is voor een link op Boerderij.nl, daarover beslist de redactie. Ik heb voor publicatie gevraagd of het naar de mening van de redactie kon om zo’n video te linken. Die zag er geen probleem in, want met een beetje googelen kom je veel ergere video’s tegen. Er staat een duidelijke waarschuwing rond de aard van de video. Wie dan kijkt, is gewaarschuwd.

Ik vind jagen met honden barbaars

Voor het overige moet ik helaas constateren dat de meeste mensen die (anoniem) reageerden, de blog zelf oppervlakkig gelezen hebben. In de laatste blog staat nergens wat ik zelf van het jagen met honden op wilde zwijnen vind. In een van mijn eerdere blogs staat duidelijk dat ik het jagen met honden een barbaarse bezigheid vind. En dat vind ik nog steeds. Een hele groep lezers deelt daarin mijn mening niet, deze mensen denken dat het jagen met honden moet kunnen. Ik ben echter niet van plan mijn mening aan hen op te dringen.

Varkens met honger en dorst uit hun lijden geholpen

Voor de volledigheid het relaas van de foto’s en video bij de vorige blog. De gevangen varkens op de foto zijn normaal door de bedrijfsleider doodgeschoten. Twee weken eerder had hij die dag weinig tijd. Om te voorkomen dat de varkens langer zonder water en voer in de kooi moesten blijven, vroeg hij aan een van de Australische medewerkers de gevangen varkens af te schieten. En ja, dat is dezelfde persoon die ook dat kleine varkentje om de 2 uur met de fles voert.

Jonge hond trainen voor de jacht

In zijn vrije tijd jaagt deze man veel met geweer of honden. Hij heeft de varkens, op twee na, alle in de kooi doodgeschoten. Omdat hij een nieuwe jonge hond had, die hij wilde trainen om varkens te vangen, heeft hij deze laatste twee varkens om beurten losgelaten en door de honden laten vangen. Een van de andere medewerkers heeft er foto’s en video’s van gemaakt. Die avond heeft hij dit aan diverse mensen, inclusief mijzelf, laten zien. Iedereen was er van overtuigd dat niet alles geschikt was om op Boerderij.nl te plaatsen.

Geheel eigen opvatting over pijn

Later vroeg ik aan deze Australiër of het niet een wat wreed einde voor een varken is. Hij probeerde me uit te leggen dat door de extra adrenaline-aanmaak tijdens de vluchtpoging dieren en ook mensen geen pijn voelen. Wat zouden vissen anders lijden die een angel uit hun keel of ingewanden gerukt wordt.
Deze discussie ben ik niet aangegaan. Ieder land heeft zijn eigen gebruiken.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  renger van harten

  hallo gerrit
  als je ziet wat hier in middenfrankrijk gebeurd tijdens de chasse a cour zijn je beelden er nog heilig bij
  en dan staan er honderden mensen omheen te applaudiseren

 • no-profile-image

  Bert

  Gerrit. Je hebt er een goede uitleg aan gegeven en elke omstandigheid heeft zijn eigen oplossingen.Als je hier met de zogenaamde nationale sport kijkt hoe ze met wolven om gaan in de paarden sport.dat is echt erg.Zelfs baas van land heeft het enkele jaren geleden verboden om het op tv te laten zien.
  En de klagers moeten maar eens dicht bij huis gaan kijken waar 700 en meer stuks vee verrekt is van de honger en daar zegt niemand wat over of er aan doen.
  Ik hou niet van dieren meer leed aan doen dan nodig maar ik snap wel waarom het zo gebeurd daar bij jullie.
  Groeten

 • no-profile-image

  Ed Bakker

  Gerrit als je tijd hebt laat eens weten of de zwijnen geimporteerd zijn of daar natuurlijk voorkwamen zo maar nieuwsgierig Groeten Ed

 • no-profile-image

  Boer

  Beste bert, word genoeg over gezegd maar niets aan gedaan !!!!
  Als boer voel je je in NL ook vaak niet prettig !!
  "DE Nederlander" koopt alleen bij de super voorverpakt "vlees" afgevuld met water en onherkenbaar !!!!
  PS Mag de stukjes van de bloggers graag lezen, keep it comming.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Ach wat is wereldvreemd Gerrit. Je blogs mag ik net als vele anderen graag lezen. Ik vind het bere interessant hoe het er in andere landen aan toe gaat (vooral op landbouwgebied). Ik vind jagen een noodzakelijk kwaad en heb deze winter een aantal jagers toestemming gegeven de coyote populatie uit te dunnen. Ze mogen alle wintervachten houden op voorwaarde dat alle dieren met schurft die voor de loop langs lopen geschoten worden. Coyotes met schurft sterven in onze winters een hele langzame pijnlijke dood. Tot een jaar of vijftien geleden was het toegestaan om coyotes te jagen met hounds. Een wreed gebeuren voor zowel de coyotes als de honden die het vaak niet overleefden en het is goed dat daar een verbod op gekomen is. Ik kan zien dat honden erg handig zijn om varkens uit dicht struikgewas te jagen maar als het op het doden aankomt gebruik een geweer en doe het snel en pijnloos. In ieder geval zijn we het daar over eens.

 • no-profile-image

  boer

  Correctie: De meeste reacties op je vorige blog waren negatief. Slechts enkele waren positief, en in mijn ogen zijn dit reacties van wereldvreemden. We weten allemaal dat er zich wereldwijd veel dierenleed plaats vindt.
  Onnodig dierenleed wordt door de maatschappij echter niet geaccepteerd.
  Gerrit, I'm not shooting the messager, ik mag je blogs graag lezen (op deze na).

 • no-profile-image

  Gerrit

  Hoi Ed. Er zijn vele diersoorten waaronder varkens, geimporteerd hier in Australie, meestal met de beste bedoelingen. Deze dieren hadden geen natuurlijke vijanden en daardoor vermeerdere zich snel. Andere voorbeelden zijn konijnen, kamelen,giftige kikkers, enz. maar ook vele planten. Daarom is de douane nu zo allert en soms lastig

 • no-profile-image

  Gerrit

  Hoi Ed. Ik was vergeten wilde honden te noemen. deze hebben gekruist met dingo,s en veroorzaken veel verlies bij pas geboren kalfjes en lammeren. er worden cursessen gegeven in ...van wilde honden zie onderstaande link http://qcl.farmonline.com.au/news/state/agribusiness-and-general/general/agforce-puts-out-call-for-wild-doggers/1767388.aspx?src=enews

 • no-profile-image

  Henk fledderus

  Ik zat al een beetje op de reacties te wachten.
  er wordt hier in australie in mijn ogen wat rechtvaardiger met dieren omgegaan.
  wat pest is wordt gedood en wat goed is beschermd.
  vanwege de oppervlakte gaat de natuur hier wel gewoon zijn gang en met alle problemen van dien.
  Onlangs hier vlak bij 285 vossen geschoten op iets van 10000 ha.
  stel je even voor wat dat voor schade doet aan je schapen koppel.
  de vossen knuffelen de lameren niet dood voor ze ze opvreten neem dat maar van mij aan.
  en als je 40 schape karkassen in je land hebt liggen, ben ik er zeker van dat je de komende weken 's nachts met de .308 door het veld kruipt

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.