Home

Achtergrond

Bloemenzee in keuringszaal

De keuringszaal in het CNB gebouw in Lisse bevat deze week een gigantische bloemenzee.

Vele honderden soorten en cultivars zijn door een groot aantal inzenders naar de keuring gebracht, met daaronder een stevig aantal tulpen in het kader van de speciale tulpenkeuring en de Podiumkeuring.

Apart van kleur en bloemvorm is de paarse leliebloemige Tulipa 'Lily Chic' van Holland Bolroy Markt. Van deze tulp staat een bescheiden areaal van een kwart hectare. Een tulp voor de liefhebber. Uit de grote hoeveelheid noemen we verder de felgele crispa tulp die is voortgekomen uit een kruising tussen de tulpen 'Monte Carlo' en 'Rambo' van Marax Tulips, de rode Tulipa 'Lilabella' van Gebr. Hopman, de stevige, witte T. 'Freebird' van J. G. Weijers en de mooi gevormde rode T. 'Sibylla' van Maveridge, alsook de dieprode T. 'Hiske' van de combinatie Osinga/Verhulst. Het is slechts een greep uit de enorme hoeveelheid die de gehele week in de keuringszaal is te bewonderen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.