Home

Achtergrond 227 x bekeken

Blank voorzichtig in paasstemming

Blank kalfsvlees heeft de moeizame weken definitief achter de rug. Voor het eerst komt er weer wat bij de prijs op. Blank noteert €0,03 hoger en komt uit op €4,60 per kg geslacht-gewicht. Dat is nog altijd fors meer dan vorig jaar rond deze tijd. Toen werd er per kg slechts €4,29 betaald. Daarnaast kruipt blank steeds meer richting de topprijzen van begin 2008.

De vraag naar blank kalfsvlees neemt toe. En dat heeft alles te maken met Pasen. Er wordt volop geslacht en het aanbod kan de vraag niet helemaal bijbenen.

Toch is het aanbod zeker niet klein te noemen. Naarmate Pasen dichterbij komt, zal de prijsstijging ook wat afvlakken. Waarschijnlijk ligt het prijsplafond net onder de €4,70 per kg geslacht-gewicht.

De rosés die boven acht maanden worden afgemest, zitten nog steeds in een stijgende tendens. Dit keer komt er €0,05 bij de prijs op, tot €3,16 per kg geslacht gewicht.

Deze rosésoort profiteert optimaal van de opmars van jong rosé. Veel mesters zijn overgestapt of stappen over. Dat zorgt voor een kleiner wordend aanbod en dus hogere prijzen. Oud rosé kan zelfs nog iets duurder worden.

Jong rosé loopt meestal mee met blank. Maar een prima vraag zorgt voor een grotere prijsstijging. Jong rosé wordt €0,08 duurder en komt uit op €3,58 per kg geslacht-gewicht. Maar veel verder gaat jong niet stijgen. Anders komt deze rosésoort teveel in het vaarwater van blank.

prognose:

blank en rosés iets duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.