Home

Achtergrond

Blank noteert ongewijzigd

Blank kalfsvlees is in rustiger vaarwater gekomen. De prijsdaling in februari is achter de rug. Vraag en aanbod raken voorzichtig weer in evenwicht. Blank noteert ongewijzigd en komt uit op €4,57 per kg geslacht-gewicht.

Het verschil met vorig jaar is ook nu weer een fractie kleiner geworden. Toen werd er per kg geslacht-gewicht €4,26 betaald.

De komende weken kan blank kalfsvlees in de aanloop naar Pasen wat duurder worden. Maar een forse prijssstijging blijft zeer waarschijnlijk uit. De afzet loopt namelijk moeizamer dan in eerste instantie verwacht werd. Vooral de Italiaanse vraag is niet groots.

Bij rosé ouder dan acht maanden lijkt de grootste rek eruit. Oud rosé noteert €0,01 hoger en komt uit op €3,11 per kg geslacht gewicht. Het verschil met een jaar geleden is behoorlijk fors. Toen werd er per kg geslacht-gewicht €2,93 betaald.

Pasen zal deze maand nauwelijks voor een plus op de roséprijs zorgen. De vraag trekt dan weliswaar aan, maar daar staat dan ook een iets groter rosé-aanbod tegenover. Qua prijs zal dit dus niet veel uitmaken.

De jonge rosés lopen redelijk in de maat met blank kalfsvlees. De prijs blijft ongewijzigd: €3,50 per kg geslacht-gewicht. Voor die prijs loopt de handel wel vlot door. Op de langere termijn ligt een prijsstijging voor de hand.

prognose:

blank en jong rosé iets duurder, oud rosé stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.