Home

Achtergrond 209 x bekeken

Bisdom paus schorst pedopriester alsnog

Het aartsbisdom van München heeft de geestelijke geschorst die in de jaren tachtig werd veroordeeld wegens pedofilie, en die vrijdag weer in het nieuws kwam.

Dat maakte het aartsbisdom vandaag bekend.

Vrijdag werd bekend dat de huidige paus Benedictus XVI in 1980 heeft ingestemd met de opname van de geestelijke, van wie slechts het initiaal H. werd vrijgegeven. De man zou zich daarvoor in het bisdom Essen vergrepen hebben aan een 11-jarige jongen.

De geestelijke zou in München therapie ondergaan, maar ging alweer snel pastoraal werk verrichten. Dit gebeurde in de tijd dat Joseph Ratzinger, sinds 2005 paus, aartsbisschop van München en Freising was. In 1986, toen Ratzinger al vertrokken was naar Rome, veroordeelde een rechtbank H. tot een voorwaardelijke celstraf van anderhalf jaar wegens seksueel misbruik van minderjarigen.

De pedofiele priester is sindsdien niet meer in beeld geweest als verdachte van seksueel wangedrag, zo meldde het aartsbisdom maandag. Hij werd desondanks geschorst, aangezien hij zich niet zou hebben gehouden aan voorwaarden rond zijn werkzaamheden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.