Home

Achtergrond 278 x bekeken

Biologisch areaal in EU stijgt met 7 procent

Het areaal dat in gebruik is voor biologische landbouw in de 27 EU-lidstaten bedroeg in 2008 7,8 miljoen hectare, een stijging met ruim 7 procent ten opzichte van 2007.

Dat heeft Eurostat, het EU-bureau voor de statistiek, vandaag bekendgemaakt. De grootste stijging in biologisch areaal noteerden Spanje (+33,3 procent), Bulgarije (+22,1 procent) en Slowakije (+19,4 procent). Nederland kwam uit op een stijging met 7,3 procent – bijna evenveel als de gemiddelde stijging in de EU: 7,4 procent.

Italië, na Spanje het land met de meeste biologische hectares, zag haar biologisch areaal als enige dalen, met liefst 12,9 procent. In 2007 was Italië na Oostenrijk (ruim 15 procent) en Zweden (bijna 10 procent) het land met het grootste aandeel biologische hectares: bijna 9 procent.

Nederland bevond zich toen met 2,4 procent biologisch areaal ruim onder het Europees gemiddelde van 4,1 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.