Home

Achtergrond 155 x bekeken

Beveiliging patientendossier niet waterdicht

De beveiliging van het Elektronische Patiëntendossier (EPD) is niet waterdicht.

Zo valt niet te controleren of het werkelijk een hzorgverlener of arts is die informatie opvraagt bij het Landelijk Schakelpunt. Dat schakelpunt kan evenmin controleren of een patiënt toestemming heeft gegeven voor het opvragen van gegevens, zoals wettelijk verplicht is.

Dat concludeert informaticus Guido van 't Noordende van de Universiteit van Amsterdam. Volgens de universiteit heeft Van 't Noordende als eerste uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de 'beveiligingsarchitectuur' van het EPD. Hij stelt dat privacy en vertrouwelijkheid niet voldoende zijn gewaarborgd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.