Home

Achtergrond 163 x bekeken

België waarschuwt voor nepgeneesmiddelen

De Belgische overheid heeft vandaag gewaarschuwd voor de gevaren van namaak- en andere illegale geneesmiddelen.

Volgens de Belgische minister van Economie, Vincent Van Quickenborne, en staatssecretaris Carl Devlies voor Fraudebestrijding vormen ze ,,een inbreuk op de geneesmiddelenwetgeving, zijn ze een potentieel gevaar voor de gezondheid en brengen ze de economie veel schade toe''.

België is vanwege zijn centrale ligging een internationale draaischijf voor de handel in illegale geneesmiddelen, aldus Devlies. Het hoofd van het Belgische geneesmiddelenagentschap FAGG, Xavier De Cuyper, waarschuwde dat er bij sommige illegale geneesmiddelen sprake is van ,,afwezigheid, onderdosering of overdosering van het actief bestanddeel'' en zitten er soms zelfs giftige stoffen in.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.