Home

Achtergrond

'Belangstelling voor brede weersverzekering'

De belangstelling voor de brede weersverzekering is groot.

Dat zeggen de aanbieders van de nieuwe verzekeringen. De brede weersverzering is bijna twee weken officieel op de markt. Verzekeraar Vereinigte Hagel heeft de eerste verzekeringen afgesloten.

"We hebben ruim honderd aanvragen van offertes voor de brede weersverzekering in combinatie met de hagelverzekering", meldt Marien Boersma van Agriver. De verzekeraar verwacht dat dit aantal nog aanzienlijk zal toenemen.

Ook bij de Onderlinge Weerschade Verzekering (OWV) is veel belangstelling. "Concrete offertes hebben we nog niet uitgegeven,. Ondernemers kunnen dit zelf op de website berekenen", zegt Gert-Jan van Dijk van OWV. OWV is de opvolger van Aquapol.

De belangstelling voor de verzekering komt vanuit het hele land en vanuit alle open teelten. "De ondernemers zien de noodzaak van de verzekering. Boeren worden risicobewuster", zegt Jan Schreuder van Vereinigte Hagel.

De premie voor de brede weersverzekering wordt voor ongeveer 60 procent gesubsidieerd door de overheid. Hiervoor moeten de verzekeringen voor 15 mei zijn afgesloten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.