Home

Achtergrond 252 x bekeken 10 reacties

Bedroevend

LNV heeft zijn doel bereikt: maximale aandacht voor een uitgave over beleid van het ministerie. Met dank aan de linkse oppositie, die vandaag en masse struikelde over de kosten van de uitgave, is de glossy Gerda verheven tot onderwerp van een spoeddebat.

De kosten bedragen volgens LNV 400.000 euro – en niet 1 miljoen euro zoals Marianne Thieme (PvdD) beweerde. Is dat veel? In tijden van crisis is de neiging groot alles veel te noemen. Maar ministeries spenderen nu eenmaal geld om uit te leggen waar ze mee bezig zijn. Sterker nog: ze hebben de plicht om dit te doen. In dit geval gaat het overigens om 0,2 promille van de LNV-begroting.

Ander verwijt van linkse fracties is dat de 'Gerda' een schaamteloze promotie is van een CDA-politica. En dat in campagnetijd! Dat verwijt raakt kant noch wal: het blad biedt een brede staalkaart van alle onderwerpen waar LNV zich mee bezighoudt. Dat de verantwoordelijk minister in zo’n blad ook aan bod komt, is niet meer dan logisch.

LNV geeft met Gerda op een ludieke, creatieve manier inzicht in de breedte van zijn beleidsveld en het belang daarvan. De Tweede Kamer zou dat moeten toejuichen. De overspannen reactie van de Kamer getuigt van krenterigheid. Je zou erom moeten lachen, als het niet tekenend is voor het bedroevend niveau van de huidige Kamer.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Marianne Thieme is gewoon bang dat er ook maar ìets te veel positieve aandacht aan de boeren en hun dieren besteedt word, maar goed dat Gerda van tevoren geen toestemming heeft gevraagd, want dan was het blad er helemaal niet gekomen. Een keer positieve aandacht onder gewone burgers brengen is alleen maar goed.

 • no-profile-image

  hoezo glossy???

  Met Gerda op de cover zal het wel geen hit worden, integendeel. Zet er dan een andere schone deerne op. Gerda kan je nou niet wat je noemt aantrekkelijk noemen met dat gekke lokje. ( ze lijkt wel op en koe, die heeft ook zo,n kuif). Dan zie ik liever een mooie koe. Trouwens de burgers vinden de boeren niet perse niet deugen, dat kun je wel van de politiek zeggen. Die de boeren zolangzamerhand als middel gebruiken .Ik heb trouwens net gelezen; klimaatverandering kan zorgen voor ernstige tekorten in de amerikaanse landbouw. (nieuws nu) Laten ze Gerda daarmaar heensturen.

 • no-profile-image

  dick veerman - foodlog.nl

  Als ze mooi zijn, kan ik daar geen bezwaar tegen hebben en het zou de drukkosten ernstig verder omlaag brengen. Maar nou serieus. De glossy zou een charme-offensief zijn om de boer terug te winnen voor 'zijn' ministerie. Dat schijnt niet te mogen want het zou CDA-politiek zijn. Het wordt gespeeld via publieksbladen die een week lang gelezen worden door een heel gezin (man incluis). Dat schijnt ook niet te mogen, want een minister mag niet opzichtig optreden in blaadjes die ze co-financiert. Ik kan niks hebben tegen een minister die boeren weer probeert te bereiken en die mensen boeren probeert te laten zien. Integendeel. Standsorganisaties en boeren maken ruzie. Binnen, buiten en onderling. Met hun koepels, hun bank en met hun minister. Onderwijl vindt het publiek de boer een boef en mag alleen de kleine knuffelnatuurboer blijven. Tis een rare situatie. Daar moet nodig wat aan gedaan worden. Maar dan wel goed. Tis een stoer idee, dat braaf en tuttig is uitgevoerd. Laat 'Gerda' maar een stoer wijf worden dat het heeft over stront als goud , dat durft te vertellen dat hier geboerd moet kunnen worden, dat zorgt voor open communicatie tussen boeren en niet-boeren Nederland. Laat ze daar een open rol in nemen. Ik ben bang dat die erg nodig is. Nou de goeie middelen nog. Henk van der Pol zou dan zomaar antwoord op zijn vragen kunnen krijgen. Binnen een week, want zo ingewikkeld is het allemaal niet als je de boel opengooit en niet bang bent. Niet voor de vragen en ook niet voor de antwoorden. Nothing to hide. Nou vooruit dan, een klein nipplegateje is misschien geen gek idee om de kou uit de lucht te halen en iedereen weer te laten lachen om zijn eigen absurditeit.

 • no-profile-image

  Han

  Laten de Glossy als positief bezien voor de landbouw. Het ministerie gaat uitleggen wat ze doen en waarom. Ik vraag me af of de lezeressen van de beroemde Dames bladen daarop zitten te wachten. De kosten kan niet waar zijn, iedere Nederlander die een Glossy heeft uitgegeven of nog uitgeeft verdient er aan. Waarom Verburg dan niet?? Als deze ministeriele werkwijze kenmerkend wordt voor het nieuwe landbouwbeleid van na formatie. Dan kunnen de boeren en tuinders de borst wel nat maken na juni 2010.

 • no-profile-image

  Henk van der Pol

  Ik wacht met mijn vraag om een onderbouwing van de mestwet al 12 jaar op een antwoord. Hoezo, uitleggen waar ze mee bezig zijn? Het bedroevend lage niveau van de Kamer onderschrijf ik volledig. Laat de Kamer eens naar een onderbouwing vragen van de mestwet. Maar nee, belangrijke zaken doen er helaas niet toe.

 • no-profile-image

  Han

  Dick. Het idee van Gerda om de landbouw / het platteland te promoten via een bijlage in de meest gelezen Damesbladen is fantastisch. Ik heb alleen bezwaar tegen het feit dat op iedere derde pagina een PINUP van onze demissionaire Minister moet staan. Zij is helaas tijdens de ruiming niet als diervriendlijke en zeker niet landbouw vriendelijke minister over gekomen. Ik zie de Glossy dan ook meer als een vorm van zelf verering en zelf bevrediging dan als serieus promotie blad voor LNV en haar beleid. Hoe goed bedoelt ook, voor mij is het de zoveelste devaluatie van het Nederlandse politieke bedrijf.

 • no-profile-image

  herkauwer

  De hemel verhoede dat Gerda als Glossy-centrefold de borsten nat gaat maken. Met geitenmelk!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Spotvogel, WAAROM, WAAROM ben jij in hemelsnaam geen minister????

 • no-profile-image

  spotvogel

  Zo is het Henk. Al ik minister van LNV was dan kwam er een Glossy uitgave van de Mestwet, met fullcolouropnamen van alle ten onrechte financieel geripte boeren en een bloemlezing van alle dolle Minas fouten. Geheel doorspekt met aansprekende antireclameboodschappen voor de WUR, die dan weer van het WUR-budget konden worden afgetrokken! En dan zou ik het eerste exemplaar aan Marianne Thieme aanbieden. Gesigneerd!

 • no-profile-image

  Han

  Herkauwer. Misschien is je gedachte over borsten nat maken helemaal nog niet zo gek. Maar dan even niet met de spaarzame geitenmelk maar met de overtollige koemelk. mijn inschatting is, dat we hiermee een betere melkprijs kunnen maken, dan met melkpoeder voor humanitaire hulp of als poederberg die de melkprijs drukt.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.