Home

Achtergrond 690 x bekeken 16 reacties

Bedreiging in zaak zwarte mest

Een van de boeren die vorige week de publiciteit zocht en collega’s waarschuwde om vooral geen zwarte mest af te nemen, is telefonisch bedreigd door een mesttransporteur die betrokken is bij het strafrechtelijk onderzoek van de Algemene Inspectiedienst (AID).

"Moet ik je kop eraf slaan? Ik kom wel bij je met een paar man. Ik zal je opensnijden." Dit zijn enkele bedreigingen die de melkveehouder, naar eigen zeggen, kreeg te horen. Hij wil niet dat zijn naam genoemd wordt, bang voor meer bedreigingen. De desbetreffende boer is geschrokken. "Het is toch een teken dat we in een vieze beerput zitten te roeren", vertelt hij.

Ook een transporteur die een boekje opendeed over illegale praktijken van zijn collega’s wil anoniem blijven. "Ik wil niet elke morgen mijn vrachtwagen checken of ik wel veilig de weg op kan. Het gaat om grote jongens die het niet nalaten je te bezoeken als je te veel praat", aldus de transporteur die 'nee' zei, toen hem werd gevraagd mee te doen met het transporteren van zwarte mest.

Of boeren die verzeild zijn geraakt in het circuit van zwarte mest bang moeten zijn voor serieuze bedreigingen of geweld valt vooralsnog te betwijfelen. Volgens Roel Willekens, landelijk programmamanager milieucriminaliteit bij de politie, is er het afgelopen anderhalf jaar niets bekend over zwaardere vormen van criminaliteit als bedreigingen, geweld of georganiseerde criminaliteit in de mestwereld.

Meer over deze bedreiging en de handel in zwarte mest, deze week in Boerderij.

Lees ook Omvangrijke handel in zwarte mest

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gijs Gans

  Ganzen mest is niet zwart......Ons treft geen enkele blaam.

 • no-profile-image

  Boerderijlezer

  Jammer dat dit alllemaal zo op internet staat, je kan het ook lezen in de boerderij, en de reacties voegen weinig toe. Hierdoor breng je de sector alleen maar sneller in verkeerd daglicht. Uiteraard allemaal stom wat er gebeurd is, maar zo blijft het leesbaar. En de boeren weten nu heus wel dat ze hiervoor op moeten letten. Hoop dat het snel verwijderd word.

 • no-profile-image

  spotmelker

  @ kritische lezer; Die bedreigingen konden wel eens uit de hoek komen van degenen die het ontstaan van zwarte mest mogelijk hebben gemaakt. Hun imperium of eigenlijk status valt immers als een kaartenhuis ineen.

 • no-profile-image

  niet gekker worden

  Het moet niet gekker worden.. Je zult er maar mee te maken krijgen..

 • no-profile-image

  ..

  Hier is slechts 1 remedie. Politie/AID en Justitie moeten dit schorem keihard aanpakken. Laat ieder die hier aan kan bijdragen en iets weet te vertellen bellen naar Misdaad Anoniem 0800-7000. Wees zuinig op Uw identiteit, want ik weet uit eigen ervaring dat geweld niet wordt geschuwd en er wordt werkelijk over lijken gegaan. Draag Uw steentje bij aan de eliminatie van die alles verziekende smeerlappen.

 • no-profile-image

  kop

  Moet ik je kop eraf slaan.....dat soort reakties krijg je als hanggroepjongeren zich nu ook al bezig gaan houden met mesthandel...

 • no-profile-image

  emile eend

  Wat een onzin. Ganzenmest is de enige Echte Groene Mest!

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Wat een smeerlapperij, dat mestgeboefte moet voor meerder jaren achter de tralies als ze deze praktijken handhaven. Iedereen heeft belang bij een eerlijke handel en een goed imago.

 • no-profile-image

  helemaal

  Beste boerderijlezer zuid hollend,

  Je hebt voor 110% gelijk maar ik denk dat de boerderij bang is bezoekers van de site te verliezen als je niet meer kunt reageren!! Het blad voor de boeren word zo een blad tegen de boeren!!

 • no-profile-image

  jopie

  slaat op stront

 • no-profile-image

  De goed gelovige lezer

  Is zwarte mest nou varkens of koeie stront? Of maakt dat niet uit ?

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Hoe kan het toch dat er zoveel zwarte mest is, terwijl de mestwet klopt?

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Je hebt gelijk Spotmelker. Die griezels moeten we nog meer in de gaten houden!

 • no-profile-image

  zwarte ganzenmest

  Gijs Gans, ganzenmest is altijd zwart! Het wordt altijd aangevoerd zonder bon!

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Wat een krokodillen tranen. Er is geen afzet mogelijk zonder medeweten van de boeren. Weet je nog? De heler en de steler.....?

 • no-profile-image

  toeschouwer

  Allemaal mooie verhalen,maar de boeren die (zwarte mest heben ontvangen) zijn er zelf ook schuld aan,zij doen mee aan die criminele activiteiten,zolang ze er geen problemen mee hebben,hoor je ze niet,en nu het fout gaat heb je weer een paar va die kloken luiders,die moey je de mond ook snoeren! Die moeten niet KLAGENmaar gewoon de gevolgen dragen,en niet de schuld afschuiven op de handelaren!
  Zonder deze ontvangers nemen het ook niet zo nouw met de wet,en zonder hen was er toch ook geen afzet voor zwarte mest,er zijn mazen in de mestwet,en er isal een nieuw gat in de wet gevonden,het zwarte mest verhaal gaat gewoon door,en wordt nog veel erger,nu de akkerbouwers nog minder aan mogen voeren!
  Maar klagen over de AID datze zo streng zijn,e als ze er dan moeilijkheden mee krijgen,nodigen de zelfde boeren de AID uit om hun smerige praktijken even uit de doeken te doen,e ik denk dat ze dan hopen op straf vermindering,Scheitlijstes zijn het,en maken de handel in het brood nodige zwarte mest zelf kapot!

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.