Home

Achtergrond

Banencijfer stuwt Wall Street

Meevallende cijfers over de werkgelegenheid en het werkloosheidspercentage in de Verenigde Staten stuwden vrijdag de aandelenbeurzen in New York.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde na vier uur handel een winst van 0,8 procent op 10.525 punten. De breder samengestelde S&P 500-index kreeg er 1,1 procent bij tot 1134 punten en schermenbeurs Nasdaq boekte een winst van 1,2 procent tot 2320 punten.

Voor opening van de beurs werd bekend dat er vorige maand in de VS 36.000 banen verloren waren gegaan. Dat is minder dan de krimp met 50.000 banen waar analisten in doorsnee op rekenden. Het aantal werklozen in februari bedroeg 9,7 procent van de beroepsbevolking. Ook dat is minder dan de 9,8 procent waar marktkenners van uit waren gegaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.