Home

Achtergrond 150 x bekeken

Balkenende: uitlating generaal VS onbestaanbaar

Premier Jan Peter Balkenende vindt het verband dat de Amerikaanse oud-generaal John Sheehan legt tussen homoseksuele Nederlandse militairen en de val van Srebrenica schandelijk, onbestaanbaar en beneden alle peil.

Hij zei dat vandaag na afloop van de wekelijkse ministerraad. Balkenende vindt de uitlatingen niet alleen zeer beneden peil voor mensen met een homoseksuele geaardheid maar ook voor heteroseksuele militairen. "Zo praat je niet over mensen die hun werk doen onder moeilijke omstandigheden'', aldus de premier.

Hij ziet geen reden om verdere actie richting de Amerikaanse regering te ondernemen. Balkenende wees erop dat Sheehan met zijn verwijten kwam, omdat de Amerikaanse president Barack Obama het homobeleid in het leger juist wil versoepelen. Ook publiekelijk heeft Nederland volgens de premier glashelder gemaakt hoe het kabinet over deze kwestie denkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.