Home

Achtergrond 172 x bekeken 1 reactie

Balkenende: in 2015 evenwicht in begroting

Meer ambitie en minder overheid, dat is volgens Jan Peter Balkenende de centrale lijn in het vandaag gepresenteerde conceptverkiezingsprogramma van het CDA.

Kandidaat-lijsttrekker Balkenende stelde dat met dit programma de komende kabinetsperiode 18 miljard euro wordt bespaard. In 2015 moet het begrotingsevenwicht terug zijn, zei hij.

De voorstellen waarover de partij zich vanaf dinsdag gaat buigen, stemmen hem tevreden omdat Nederland er verder mee kan. Het gaat er volgens hem onder meer om de economie slagvaardiger te maken en de overheidsfinanciën solide. In april zal het CDA-congres het programma definitief vaststellen.

Om tot een kleinere overheid te komen zouden ministeries samengevoegd kunnen worden, vindt het CDA. Balkenende gaf VROM en Verkeer en Waterstaat als voorbeeld, evenals Justitie en Binnenlandse Zaken. "Het gaat om de logische combinatie'', aldus Balkenende.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Henk

    Ik krijg hier toch een beetje een rare smaak van.Oke er moet bezuinigd worden, de overheid heeft geld bij de banken uitstaan,moeten we er dan van uit gaan dat er 18 miljard niet terug komt? We zouden volgens Bos toch met z'n allen beter van worden,of is dit weer zo'n vuile rooie rot streek.

Of registreer je om te kunnen reageren.