Home

Achtergrond 159 x bekeken

BOB mag gratis met de bus

De BOB mag vannacht gratis met de bus in de stadsregio Amsterdam.

Als afsluiting van de BOB-wintercampagne 2010 vervoeren buschauffeurs gratis de personen die dan ook een keertje een glaasje alcohol kunnen drinken, aldus Stadsregio Amsterdam.

Hiertoe moeten zij wel een speciale bon uit de huis-aan-huisbladen hebben opgestuurd. Daarmee krijgen de BOB'ers een gratis kaartje voor de nachtbus. Aan de actie werken vervoerders Arriva, Connexxion en GVB mee. Verantwoordelijk wethouder Hans Gerson (verkeer) en de Amsterdamse hoofdcommissaris van politie Bernard Welten sluiten de BOB-wintercampagne af in de Escape Studio in de hoofdstad. Beiden maken een rit in de alcoholsimulator om nuchter de effecten van alcohol in het verkeer te ervaren. Bob is de officiële naam van diegene die nuchter blijft en zodoende anderen veilig naar huis kan rijden.

De BOB-wintercampagne in de regio Amsterdam startte december vorig jaar om de effectiviteit van alcoholcontroles te vergroten. In januari was er veel aandacht voor alcoholgebruik in sportkantines. In februari lag het accent op de vrijdagmiddagborrels en zaterdagnacht vindt de afsluiting plaats op het Rembrandtplein in de hoofdstad. Aan de campagne is meegewerkt door de politiekorpsen in de regio, de gemeentes in de regio, het openbaar ministerie en Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.