Home

Achtergrond 1 reactie

Avebe wil geen teelt Amflora in Nederland

Nederlandse telers van zetmeelaardappelen kunnen geen Amflora-aardappelen gaan telen voor Avebe. "Dat is niet aan de orde", zegt woordvoerder Johan Russchen.

BASF heeft van de Europese Commissie een toelating gekregen voor de teelt van Amflora, een aardappel die genetisch zo is veranderd dat het alleen amylopectinezetmeel bevat. BASF geeft aan te willen samenwerken met Avebe voor de teelt in Nederland.

Avebe diende tien maanden geleden een aanvraag in voor de toelating van Modena. Russchen: "We hopen dat de toelating van Amflora een positieve uitwerking heeft op het Modena-dossier. De verwerking van Modena kost minder chemicaliën en energie. Bovendien geven GMO-aardappelen hogere opbrengsten."

Eén reactie

 • no-profile-image

  Hendrik Rietman

  Kunnen en Willen zijn van een andere orde.  Uit onderstaand artikel (http://tinyurl.com/yzaq3y2) valt iets anders op te maken; wie bedrijft hier goede journalistiek?  “Binnen enkele jaren gaan we de aardappel ook in Nederland poten”, vertelt woordvoerder Mette Johansson vanuit het BASF-hoofdkantoor in Duitsland. “Een samenwerking met zetmeelproducent Avebe heeft hierbij prioriteit.”

  Ideeën

  Avebe reageert positief op de wens van BASF. Woordvoerder Johan Russchen: “We gaan zeker met dit bedrijf in gesprek. We zijn zeer benieuwd naar hun ideeën.”Op korte termijn worden er nog geen genetisch gemodificeerde piepers op Nederlandse bodem geteeld. “De hoeveelheid pootgoed is nog te beperkt.”

Of registreer je om te kunnen reageren.