Home

Achtergrond 207 x bekeken 14 reacties

Atsma hoger op CDA-lijst dan Verburg

Joop Atsma is het hoogst geplaatste Kamerlid op de CDA-advieskandidatenlijst.

Landbouwwoordvoerder Atsma staat op een zevende plek, twee plaatsen hoger dan landbouwminister Gerda Verburg.

De Kamerleden Ger Koopmans en Henk Jan Ormel staan ook relatief hoog op de lijst, met een 12de respectievelijk 13de plek. Andere LNV-woordvoerders op de lijst zijn Kamerlid Ad Koppejan (21), Rikus Jager (25), Hein Pieper (37) en Jan Mastwijk (38).

NVV-secretaris Jaco Geurts staat 39ste op de lijst. Bij de huidige peilingen is dat een onverkiesbare plek, en kan Geurts alleen met voorkeurstemmen in de Kamer komen.

De lijst wordt aangevoerd door premier Jan Peter Balkenende. Tweede staat staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Ank Bijleveld, gevolgd door de bewindslieden Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken), Marja van Bijsterveldt (onderwijs), Ab Klink (VWS) en Jan Kees de Jager (Financiën).

Lokale CDA-afdelingen kunnen wijzigingsvoorstellen doen voor de lijst, die op het partijcongres van 24 april wordt bekrachtigd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hans Dekker

  Prima prestatie van dhr. Atsma. Hij is zelf een boerenzoon, dus dat komt wel goed

 • no-profile-image

  melkveehouder

  "stem vee" heeft volkomen gelijk. De stemmen uit de landbouw en aanverwante sectoren zouden massaal naar de landbouwwoordvoerders moeten gaan. Of dit nu Atsma, Koopmans of Janneke Snijder is. Op dát moment realiseren fractieleiders zich dat impopulaire maatregelen voor de landbouw zetels gaat kosten. Ongeacht de voorkeur voor een politieke partij, wordt met stemmen op een landbouwkandidaat politieke macht opgebouwd. Dit omdat het aantal stemmen inzichtelijk wordt en een politieke partij geen stemverlies wil, en dus rekening houdt met de landbouw(kandidaat).

 • no-profile-image

  Handrie Tuinder

  Kort, maar krachtig: Terecht!!
  Bij Atsma krijg je altijd gehoor als je hem benaderd.

 • no-profile-image

  c witjens

  zeer terecht dat de heer Atsma beuidend hoger op de lijst staat dan de huidige minister VERBURG

 • no-profile-image

  janpiet

  joop gefeliciteerd eindelijk eengoede kandidaat iemand waar daadkracht van af straalt

 • no-profile-image

  Evert

  Wat maakt het uit: Qua Natura 2000 wast het hele CDA haar handen in onschuld. En stiekem met ZLTO de melkveehouders eruit werken met een ongefundeerde ammoniakreductie!!!!

 • no-profile-image

  dierenvriend

  Verburg is altijd overal te laat mee ,de mensen >de risico groep < inenten tegen Q koorts ,dat heeft ze niet gedaan er moesten eerst heel veel geiten en schapen worden afgeslacht , toen er veel sneeuw lag voerde zij de dieren niet bij ,nu het gras weer gaat groeien worden de dieren bijgevoerd. zij is altijd te laat met het nemen van een beslissing .zij was wel druk met de Gerda .

 • no-profile-image

  Demeter

  Goeie kerel en een kei in belangenbehartiging voor de landbouw.
  Zit misschien zelfs een goeie Minister van Landbouw in !

 • no-profile-image

  Leen

  Terecht!

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Verburg is een boerendochter, dat kwam dus niet goed.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  En niet te vergeten de enige praktiserende veehouder Jaco Geurts die op nummer 39 staat van de CDA lijst. Laten we hem gaan steunen.

 • no-profile-image

  STEM

  Stem strategisch.
  Boeren hebben macht. Stem massaal op de niet verkiesbare landbouwwoordvoerders.
  Dan is het mogelijk om met minimale aantallen stemmen het boerenverstand in de kamer te krijgen.
  STEM ALTIJD OP / VOOR DE LANDBOUW

 • no-profile-image

  gerrit

  hehe eindelijk iemand die er WEL voor de boeren zit!! Proviciat!! en anders is Ormel nog altijd een goede kandidaat. Gerda moet gewoon terug gaan naar haar eigen tuin.

 • no-profile-image

  kuipers

  van harte proficiat voor Joop Atsma, loon naar werken en betrokkenheid; een man met een boerenhart! Laat Gerda Verburg voortaan maar Gerda zijn en niet weer naar LNV. Stem ook vooral op de LNV woordvoerders (die te laag op de lijst staan) dan gaan die met voorkeurstemmen in de kamer misschien?! Meer groene lobby is toch welkom!

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.