Home

Achtergrond 307 x bekeken 6 reacties

"Appelsientje Hollands Fruit is niet Hollands"

FrieslandCampina leidt consumenten om de tuin met Appelsientje Hollands Fruit. Dat vindt consumentenorganisatie Foodwatch.

Het fruit dat verwerkt is in de vruchtendrank is namelijk niet afkomstig uit Nederland. FrieslandCampina heeft op het pak vermeld dat het fruit niet uit Nederland komt, Foodwatch noemt het product misleidend.

De consumentenorganisatie heeft navraag gedaan bij FrieslandCampina wat dan wel bedoeld wordt met Hollands Fruit. "De helft van het fruit is afkomstig van appelrassen die ook in theorie in Nederland zouden kunnen groeien. Het sap is echter afkomstig van buiten de landsgrenzen. Volgens de fabrikant is er namelijk niet genoeg fruit in Nederland verkrijgbaar", zo zou de fabrikant meegedeeld hebben aan Foodwatch.

"De enige verklaring waarom Appelsientje zijn Multi Vitamientje als Hollands fruit verkoopt is: marketing. Steeds meer mensen willen regionale producten kopen, om deze te steunen of om milieuredenen. Deze groeiende vraag is de enige verklaring voor de aanbeveling 'Hollands Fruit' op het pak Appelsientje. Friesland Campina maakt met deze misleidende verpakking misbruik van de goede bedoelingen van consumenten", vindt Foodwatch.

De organisatie roept consumenten op via de website van Foodwatch een e-mail naar FrieslandCampina te sturen om te vragen eerlijk te zijn over de samenstelling van de vruchtendrank.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ariën

  Er is in Nederland voldoende industrie fruit te koop de prijzen hier voor zijn ook nog zeer laag. Het is echter gemak zucht om concentraat te kopen.En deze aantelengen met water Maar zo gaat dat met de bulk producten.

 • no-profile-image

  johan

  Ik snap niet waar ze zich druk om maken

  Lees artikel:

  Het fruit dat verwerkt is in de vruchtendrank is namelijk niet afkomstig uit Nederland. FrieslandCampina heeft op het pak vermeld dat het fruit niet uit Nederland komt, Foodwatch noemt het product misleidend.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Ach ja: Unox, Campina, Nestlé en vul ze allemaal maar in. Uiteindelijk deugt er niet eentje!

 • no-profile-image

  gert

  Is Appelsientje nog wel van FC ? ,het komt toch uit Nijkerk,dat is nu toch van Arla,veel producten van Arla worden onder de naam van FC verkocht

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Marketing.Je mag alles zeggen zolang er maar niemand piept.......de kunst van het misleiden....

 • no-profile-image

  Tineke de Groot

  Die reclame schoot bij mij ook in het verkeerde keelgat.
  Hollandse sinaasappelen?? Hollands water toegevoegd aan buitenlands concentraat, denk ik, maar wees daar dan ook duidelijk over.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.