Home

Achtergrond 307 x bekeken

Amfibiebus in Rotterdam te water

Op de weg en vanaf het water een rondrit door Rotterdam zonder over te stappen. Vanaf zaterdag is het mogelijk met de amfibiebus van Splashtours.

De bus heeft flink kunnen oefenen de afgelopen jaren. Vergunningen voor het voer- annex vaartuig zijn nu geregeld. In de afgelopen jaren werd de juiste hellingbaan gezocht om de bus in en uit het water te krijgen. Het werd een helling bij Katendrecht, waar de ss Rotterdam ligt aangemeerd. De helling weerstaat wisselend tij en is minder steil dan een eerdere.

De bus, die eruit ziet als een gele stadsbus, biedt plaats aan ongeveer vijftig mensen. De opstaphalte van de bootbus is naast het Maritiem Museum Rotterdam in het centrum van Rotterdam. Passagiers maken een 75 minuten durende rondit met informatie over de Maasstad, haar gebouwen en bijzondere plekken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.