Home

Achtergrond 4 reacties

Alle melkprijzen onder de €28

De melkprijzen zijn in februari verder naar beneden geschroefd. Alle zuivelverwerkers noteerden prijzen onder de €28,00 per 100 kg (bij 500.000 kg per jaar).

In het geval van Nemelco en Cono zakte de prijs door het wegvallen van de wintertoeslag. FrieslandCampina en DOC moesten een kleine prijsdaling toestaan. Bel Leerdammer was de toeslag al kwijt en noteerde als enige daardoor ongewijzigd.

Cono hield in februari de vet- (€2,45) en eiwitprijs (€6,05) gelijk. Maar daar verdween de wintertoeslag. Daardoor zakte het voorschot tot €27,99 per 100 kg.

Hetzelfde gold voor Nemelco. Ook daar zat er geen beweging in vet (€2,65) en eiwit (€5,65). Maar de weggevallen toeslag drukte de melkprijs omlaag tot €27,93.

FrieslandCampina moest in februari een kleine veer laten. De vetprijs daalde tot €3,22 en de eiwitprijs zakt tot €4,90. Hierdoor ging het voorschot met €1,48 onderuit, tot €27,66. Deze maand komt daar nog eens de zomerheffing bovenop. Die bedraag €2,30 en zorgt dus voor nog meer prijsdruk.

DOC wist het voorschot in februari ook niet gelijk te houden. Daar noteerden vet (€2,43) en eiwit (€5,47) lager. De voorschotprijs daalde zo met €0,97 tot €26,22.

Bij Bel Leerdammer was de toeslag dus al verdwenen. Doordat vet en eiwit ongewijzigd bleven, bleef de melkprijs dus gelijk: €26,85. Maar deze maand komt daar de zomerheffing à €0,90 bij.

prognose:

gelijk tot lager

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Arend Otten

  Melkprijs 53 eurocent per kg melk op
  www.milkmarketingplan.com voorwaarden
  gaat niet naar beneden

 • no-profile-image

  klein boertje

  Je kan denken de markt naar je hand te zetten Arend, maar dat is nog nooit iemand gelukt, zelfs van Bakel niet. Toch succes, want ook ik gun iedereen (en mezelf natuurlijk) een eerlijke prijs.

 • no-profile-image

  Gert-Jan

  Heeft Arend Otten zich vergist.?Hij schrijft 53 cent maar dat moet denk ik 35 cent zijn.Als wij in 2010 35 cent beuren,dan zijn we dik tevreden.

 • no-profile-image

  erik

  de fabrieken zijn nu aan het geld bufferen,door een lage melkprijs te betalen,dus zelfverijking,en de zuivelwereld kennen ook prijsafspraken ,en maken misbruik van de verruiming van het quotem,inkrimpen is de enige oplossing,schaarse.

Of registreer je om te kunnen reageren.