Home

Achtergrond 157 x bekeken

Alle grote vervuilers achter klimaatakkoord

Alle grote vervuilers, inclusief de Verenigde Staten en China, hebben zich achter het akkoord van Kopenhagen geschaard.

Dat verwoordt het beginsel dat de veronderstelde opwarming van de aarde moet worden beperkt tot 2 graden Celcius. Ongeveer 110 landen hebben het niet-bindende akkoord onderschreven, zo blijkt uit een door het VN-klimaatbureau Unfccc gepubliceerde lijst.

Op de klimaattop in het Deense Kopenhagen konden regeringsleiders het niet eens worden over een concreet plan om de klimaatschommelingen en de gevreesde gevolgen daarvan gezamenlijk aan te pakken. Het akkoord is eigenlijk een intentieverklaring, waarin de landen de hoop uitspreken later tot bindende afspraken te komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.