Home

Achtergrond 189 x bekeken 3 reacties

Albayrak: Wilders is onderdrukker moslimvrouw

Met zijn pleidooi voor een hoofddoekjesverbod laat PVV-leider Geert Wilders zien dat hij zelf ,,de opperonderdrukker van de islamitische vrouw'' is. Dat stelde oud-PvdA-staatssecretaris Nebahat Albayrak vandaag in een interview met de Volkskrant.

,,Als mijn moeder niet met haar hoofddoek om had mogen werken, was ik nooit geworden wie ik ben'', aldus de in Turkije geboren Albayrak. ,,Het emancipatieproces in ons gezin danken wij aan een moeder in de vleesverwerkende industrie die contact had met de buitenwereld en die haar eigen geld verdiende.'' Wilders beschouwt hoofddoekjes als een teken van onderdrukking en daarmee als een symbool van onvrijheid. Albayrak besloot deze week dat ze opnieuw voor de PvdA in de Tweede Kamer wil.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Dit is Nederland Nebahat, NIET Turkije!

 • no-profile-image

  gert

  De staatssecretaris van de generale pardons,in januari nog weer 30.000 toegelaten

 • no-profile-image

  Bizon Fl.

  Het moet niet gekker worden !!
  Het hoofddoekje is HET SYMBOOL van ONDRUKKING VAN DE VROUW in vele opzichten:
  Zoals voorgeschreven door de islamitische ideologie (die we 10 jaar geleden nog niet doorhadden maar inmiddels hebben een aantal autochtonen zich laten informeren):
  1. Als verleidster van de man(nen) moet ze haar haren op zijn minst bedekken (later kan daar naar wens nog aan toegevoegd worden : gezicht bedekken, ogen bedekken, geen make-up, handen bedekken, vrouwelijke vormen bedekken etc.). Kortom ze moet van de islamitische ideologie haar vrouwzijn ontkennen, op zijn minst in het openbaar.
  2. Het symboliseert de onderwerping van de vrouw aan de regels van de islam die een vrouw maar halve waarde toekent ten opzichte van de mannen in het openbare en familieleven, zoals in sharia rechtszaken waar het zelfs kan voorkomen dat het getuigenis van een groep vrouwen niet opweegt tegen dat van 1 man.
  3. Het symboliseert de ondergeschiktheid van de vrouw aan haar mannelijke voogd, die zij immer gehoorzaam dient te zijn ook als deze veel jonger is dan zijzelf.
  4. Het is het symbool van ANTI femiene emancipatie, een symbool voor het weer oprollen van de vrouwenemancipatie waar zolang voor gevochten is.
  5. Het symboliseert een Anti-Westerse houding, d.w.z. een houding die het Westen en het Westerse gedachtegoed verwerpt.
  En afgezien van deze lijst (die incompleet is) is, leidt het d.m.v. groepsdruk binnen de mohammedaanse gemeenschappen tot een toenemend gebruik van hoofddoekjes, we zien dat zowel gebeuren in de islamitische landen en de Westerse Landen. Op steeds jongere leeftijd dienen meisjes hoofddoekjes te gaan dragen en diegenen die er voor zouden kiezen om het niet te dragen worden gepest en sterk onder druk gezet dit wel te doen. In Antwerpen werd op de laatste paar scholen waar hoofddoekjes nog waren toegestaan het verbod alsnog ingevoerd. Toen bleek een grote groep meisjes HEEL BLIJ te zijn. Tenminste 1 plaats waar ze even geen hoofddoekje ophoefden.
  WAAR GAAT HET OM : VOOR WIE WILLEN WIJ NU EGENLIJK OPKOMEN? VOOR DIEGENEN DIE ONDERDUKKEN EN MENEN DAT RECHT TE HEBBEN OF DIEGENEN DIE ONDERDRUKT WORDEN ??

Of registreer je om te kunnen reageren.