Home

Achtergrond 1 reactie

Agrifirm introduceert hanenvoer voor vleeskuikenouderdieren

Agrifirm introduceert hanenvoer voor vleeskuikenouderdieren.

Dit voer zorgt volgens het bedrijf voor een verminderde belasting van de hanen, betere bevruchtingsresultaten en lagere voerkosten. Door middel van een hanenvoersysteem is het mogelijk om hanen, onafhankelijk van moederdieren, voer te verstrekken. Door deze scheiding in voersystemen kan de specifieke voergift van hanen worden aangepast naar gelang hun groei en ontwikkeling.

Met een hanenvoersysteem kan tevens een aangepaste voersamenstelling worden verstrekt. Dit biedt de mogelijkheid om te voldoen aan de specifieke nutriëntenbehoefte van hanen, die nogal verschilt van die van moederdieren. Agrifirm speelt hierop in met de introductie van een innovatief hanenvoer.

Hanen hebben een lagere behoefte aan eiwit. Mannelijke dieren groeien, van dezelfde hoeveelheid aangeboden eiwit, harder dan vrouwelijke dieren. Dit vraagt bij mannelijke dieren om een stringentere sturing op gewicht en vleesaanzet, aangezien deze gekoppeld zijn aan de bevruchtingsresultaten. Met het Agrifirm-hanenvoer wordt een lagere eiwitopname gerealiseerd, wat een gunstig effect heeft op de bevruchtingsresultaten. Tevens zijn de calciumniveaus in het hanenvoer verlaagd, omdat de calciumbehoefte van hanen veel minder is dan van producerende hennen. Daarnaast is het energieniveau van het hanenvoer lager. Hierdoor kunnen de hanen een iets hogere voergift krijgen en zijn ze daardoor rustiger en minder agressief.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    harry kippenboer

    De meeste moderne voer leveranciers hebben dit concept al veel langer. dat jullie hier nu pas mee komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.