Home

Achtergrond

Agent gedood bij gezinsmoord België

Bij een gezinsmoord in Bilzen, net over de Belgische grens bij Maastricht, is zondag een agent doodgeschoten.

De schutter had eerst zijn vijftienjarige zoon vermoord in het naburige dorpje Vlijtingen. De man probeerde daarna op zijn ex-vriendin te schieten in haar woning in Bilzen. De ex-vriendin kon echter nog wegvluchten. Ze waarschuwde de politie.

Een 54-jarige agent die aanbelde om de man te kalmeren, kreeg echter drie kogels uit een jachtgeweer in zijn rug geschoten en overleed korte tijd later. Een andere agent schoot terug, waardoor de man na enige tijd ook de dood vond.

De Belgische minister Annemie Turtelboom (Binnenlandse Zaken) sprak in een persconferentie van een zwarte dag. Ze benadrukte dat de politie volgens het boekje heeft gehandeld. Twee van de vier agenten droegen kogelvrije vesten, meldde de Vlaamse omroep VRT.

Een Belgische politievakbond eist dat de overheid meer doet voor de veiligheid van agenten. Volgens de bond komt geweld tegen de politie steeds vaker voor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.