Home

Achtergrond 2 reacties

Administratieve lasten LNV nauwelijks verminderd

Het ministerie van LNV heeft de administratieve lasten voor ondernemers de afgelopen drie jaar met slechts 2 procent weten te verminderen.

LNV blijft daarmee ruim achter op andere departementen én op het doel dat het kabinet zich in 2007 stelde.

Dat blijkt uit een rapportage die minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) naar de Kamer heeft gestuurd. Van der Hoeven is coördinerend bewindspersoon voor de vermindering van administratieve lasten, waarmee de papieren rompslomp door overheidsregels wordt bedoeld.

Kort na zijn aantreden formuleerde het (nu demissionaire) kabinet als doel de administratieve lasten in vier jaar met een kwart terug te brengen. Eind 2009 stond de teller op 11,6 procent - wat overeenkomt met ruim 1 miljard euro.

LNV realiseerde in die periode een reductie van 4 miljoen euro, op een totaal van 205 miljoen euro. Het landbouwministerie veroorzaakt betrekkelijk weinig administratieve lasten.

In het vierde kwartaal van 2009 gingen de LNV-lasten juist weer wat omhoog, met 2,7 miljoen euro. Dat kwam door het Vleeskuikenbesluit, waardoor pluimveehouders aan extra eisen moeten voldoen als ze een hogere bezettingsgraad willen aanhouden.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Papieren rompslomp ,daar weten de boeren alles van

  • no-profile-image

    Wim

    In 2010 is de administratieve lastendruk explosief gestegen als gevolg van de herziening perceelsregistratie !

Of registreer je om te kunnen reageren.