Home

Achtergrond

Abare: suikerprijs kan naar nieuw record

De suikerprijs kan volgend seizoen nog hoger uitvallen dan het record van dit seizoen.

Als de moessonregens net zo weinig regen brengen in India als vorig seizoen gaat de suikerprijs pieken, verwacht landbouweconoom Max Foster van het Australische overheidsbureau Abare. Op de termijnmarkt in Londen noteerde suiker eergisteren 537 dollar per ton (394 euro). Begin februari werd een record bereikt van ruim 750 dollar (550 euro).

Volgens Foster wordt het record gebroken als de moesson te weinig regen brengt, meldt de Belgische site beurs.be. Eerder deze maand trokken analisten van de Rabobank dezelfde conclusie. Volgens de Rabobank loopt het suikertekort volgend seizoen op naar 9,4 miljoen ton. De International Sugar Organisation houdt het op een tekort van 7,3 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.