Home

Achtergrond 22 reacties

Aarde draait sneller om as door beving Chili

De uitzonderlijk zware aardbeving zaterdag vlak voor de kust van centraal Chili heeft volgens wetenschappers van de NASA mogelijk de aarde iets ontzet.

De aarde draait nu door verschuiving van massa's iets sneller om zijn as. Daarmee is de dag 1,26 microseconde korter geworden. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde schattingen van onderzoekers van het Amerikaanse Lucht- en Ruimtevaartagentschap (NASA) op het Goddard Ruimtevluchtcentrum in Greenbelt (Maryland). Een microseconde is één miljoenste seconde.

De dagen werden in 2006 onder invloed van een aardbeving onder de zeebodem met een kracht van 9,1 op de schaal van Richter en de daaropvolgende vloedgolf 6,8 microseconde korter. De beving zaterdag in Chili had een kracht van 8,8 op de schaal van Richter.

De verplaatsing van grote massa's hoeft de dagen op aarde niet alleen maar korter te maken. Sommige wetenschappers schatten dat een dag 0,06 microseconde langer wordt, wanneer in China de kolossale stuwmeren van de Drieklovendam met 40 kubieke kilometer water zijn gevuld.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Al die flauwekul gaat toch alleen maar om geld. Het gaat alles bij elkaar om enorme geldstromen, vele malen meer dan de landbouwsubsidies, die door al die nietsnutten in de benen worden gehouden. Aan dit geleuter danken zij (triest genoeg) hun bestaansrecht.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Hemeltjelief!!!!

 • no-profile-image

  Patrick

  @Spotvogel, Tectonische activiteiten zijn een reactie en geen spontane bevalling. Het feit is dat de grote piramides in Gizeh een functie hebben en hadden. De historie iets anders is als wat men beweert. Wetenschappers laat ik in hun waarde tot ze me irriteren. Historisch en cultureel gezien heeft Eqypte in haar wetenschap enorme beperkingen, men weet dat maar al te goed daar. De piramiden, Spinx en onder de piramiden hebben hun feiten en geheimen, echter ze passen niet in de werkelijkheid van enige religie, islam of christelijke of sgp dogma of bijbel boek. Dus is men al langdurig angstvallig stil. Ik was in de koningskamer vorige week in de grote piramide, en zeg dat de aardbeving in chili een gevolg was van een andere uitlijning van de planeet, met de grote centrale zon. Tenminste dat is mijn overtuiging.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Patrick, straks ga je me nog vertellen dat de continenten helemaal niet uit elkaar gedreven zijn en dat alle oorspronkelijke landmassa's op de globe nog gewoon aan elkaar vast zitten. Tectonische activiteit is een geologisch proces en dat laat zich echt niet door menselijke religies bepalen. God zij dank niet! Ik laat wetenschappers helemaal niet in hun waarde, omdat het gros die titel absoluut niet toekomt. Maar goede of slechte wetenschappers: zij kunnen niks veranderen aan de tectonische realiteit. En dat is een Feit!

 • no-profile-image

  Patrick

  Geachte Spotvogel, 'time to go' was een woordspeling over het topic, want dat gaat over tijd. En zolang ik nog niet in 7 sloten tegelijk kan lopen, moet ik mijn tijd erg effectief verdelen. Ik heb gewoon een andere visie over natuurlijke processen, en echt dit schijnbare kleine verschil zoals je zegt, rotatie verschillen van microseconden. is een heel, heel, heel erg groot verschil.
  When time began, time began. When time is changing, Times Will Change. Maar zoals gezegd, ik ga even in een andere sloot van de 7 lopen, einde discussie van mijn kant op dit topic.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dit lijkt mij onmeetbare idiotiekul! Bovendien verdwijnt er door een aardbeving géén materie, maar vindt er alleen een verschuiving over geringe afstanden plaats. Wat er wél gebeurd dat is, dat er bij een tsunami kortstondig enorme waterverplaatsingen optreden. Maar dat water verdwijnt ook al niet van de globe en kan hooguit de stabititeit van de aardas kortstondig verstoren. Omdat het niveau van de vloeibare materie in een oceaanbekken (in de vloksmond bekend als "het zeewater") tijdelijk instabiel wordt! Chinenzen kunnen dan nog zulke grote bassins maken, het weegt allemaal echt niet op tegen de afsmeltende gletsjers aan de polen en op de terrestrische bergketens! Nu er steeds meer ruimteprogramma's wegens geldgebrek worden gestopt zoekt de NASA kennelijk naar andere methoden om het eigen bestaan te rechtvaardigen.

 • no-profile-image

  Patrick

  Helaas spotvogel :)
  De oorsprong van de aardbevingen en stormen begon in Eqypte. Het maakt heel veel uit hoe de planeet uitgelijnd is met Orion, de Pleiaden, de zon van dit zonnestelsel, de centrale zon van de melkweg, en de grote centrale zon van het Universum.
  Zolang ik het maar zeker weet, dan is het voor mij voldoende :)

 • no-profile-image

  Han

  Ik weet weinig van sneller of langzamer draaien van de aarde als de stuwmeren gevuld zijn in China. Eën ding weet ik zeker door de meren zal het water oppervlak aanzienlijk groter worden, waardoor de verdamping enorm zal toenemen en er dus minder water door de rivier stroomt en door de turbines maar vooral zal minder water voor voedsel productie in het toch al droge China.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste Patrick, vanavond om 23.08u haalde jij zelf de religies ten tonele. Die deden en doen bij dit soort stoffelijke patronen en processen echter absoluut niet ter zake! Religies zijn ontstaan uit menselijke onzekerheden over het in stoffelijke vorm existeren, gekoppeld aan een lafhartige angst voor wat er komen gaat na de stoffelijke dood! Dat is immers een volstrekt irrelevante vraag, die nooit door een stoffelijk wezen beantwoordt zal kunnen worden. Domweg omdat het antwoord slechts na het stoffelijk verscheiden gevonden zal worden. En dan ontbeert de dierbare overledene ten ene en ten andere male de mogelijkheid om het astraal verworven kennispakket over te dragen op de waarachtig levende mens. Daarom ben en blijf ik gelovigen als heidenen beschouwen! En eveneens daarom is en blijft het zo, dat de natuurlijke tectonische superkrachten eeuwig door zullen gaan met het vormen en ver-vormen van onze aarde. En omdat de mensheid zich als ongedierte meent te mogen reproduceren, zullen de aantallen slachtoffers ook almaar groter worden. Dat zal de piramiden, de Sfinx en de Valley of Kings ijskoud laten! For sure!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Inderdaad, beste LTO-hater. Het zijn die geldstromen waardoor de aarde instabiel wordt!

 • no-profile-image

  Patrick

  Geachte Spotvogel, ik kan je helaas hiermee niet mee laten wegkomen. Tectonische activiteit is een geologisch proces is in principe waar, maar niets meer als een feit die op zich zelf staand waar is. Dat is misschien volgens jouw een realiteit, maar dat is het niet volgens mij niet alleen een spontane bevalling. Wetenschappers in het algemeen zien dat wel zo. Misschien maak je een typ fout als je zegt 'laat zich echt niet door menselijke religies bepalen!, en bedoel je regie. Regie is belangrijk ipv denken in toeval, cq afschuiven van, wat religies doen. Richting geven aan iets bestaat niet uit toeval, dat is pure creatie. Ik zeg niet dat de aardbeving een gevolg is van regie. Ik zeg wel dat pure vorm van creatie geen toeval is, dat wil dus zeggen dat de realiteit een gekozen werkelijkheid is van bewustzijn. Hoe pijnlijk, bewust of onbewust een werkelijkheid ook is. Ga mij eens vertellen waarom een hart klopt, waarom men iets een 'autonoom' zenuwstelstel noemt, en dat in vergelijking met wat ik zeg dat de aardbeving in chili een gevolg is met een andere uitlijning van de planeet met de grote centrale zon, wat ik dus zeker weet, tenminste in mijn werkelijkheid. Je zult niet verder komen 'waarschijnlijk' met waarnemingen die zeggen waarom iets autonoom is. Ik zeg dat iets niet autonoom is maar een reactie op een puls is, bewust of onbewust. Je kunt dus richting geven aan realiteit, en in jouw denkwijze het onmogelijk de wereld van materie beinvloeden, en vormgeven. Pure creatie wat niet weggelegd is voor enige vorm van religie alleen, juist niet. De grote shift in aardbevingen, temperatuur of stormen is een gevolg van bewustzijn, dus manisfestatie als gevolg van, bewust of onbewust. De planeet is anders uitgelijnd met de grote centrale zon, geloof me of niet, wetenschap volgt bewustzijn en niet andersom. Gevolg was tectonische activitiet.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  1,26 microseconde.....0,06 microseconde.....En dan praten we over schattingen? Ik schat zo in dat de aarde daardoor ook wel weer sneller zal opwarmen!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Mis Patrick: aardbevingen ontstaan aan de raakvlakken van de tectonische platen waarop de aardkorst 'drijft'. En we maken nu een seismologische periode mee waarin er in relatief korte tijd op een aantal breukvlakplaatsen zulke tectonische obstructies plaatsvinden. Daardoor valt nu reeds te voorspellen dat het niet lang meer zal duren voordat een stad als Istanboel ten gronde zal gaan. Want die is ook exact op zo'n tectonisch breukvlak gebouwd. Het is natuurlijk heel boeiend om de kosmos bij de ontstaansgeschiedenis van de aarde te betrekken, maar het gaat te ver om patronen en processen welke zich in de morfologische opbouw en de fysieke hoedanigheden van onze aarde voltrekken, aan zulke grootheden toe te schrijven. Dat is althans mijn overtuiging.

 • no-profile-image

  sjeng

  Ben ik blij dat we op dit forum opperwetenschappers hebben. Deze kunnen het schatten vervangen door lul verhalen.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Oké Patrick. No time to waste!

 • no-profile-image

  Patrick

  Geen flauwekul, echter de oorsprong lag in Egypte, Cairo, er kwam een storm om, lighning crashte, hagelstenen in Cairo en op de Giza plateau bij de grote piramide. Mensen in extase, die zien niet zoveel hagel natuurlijk, wolkbreuk. Zelf gezien, dus is het waar. Time is shifting.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Patrick, je haalt de boel een beetje door elkaar. De piramide van Gizeh staat exact op het snijpunt van de noord- en de westmeridiaan van de aardbol. Dat hebben de bouwers intertijd dus knap gedaan. Maar dat staat los van klimatologische zaken zoals hagel. In Subsahara -Afrika reageert men sowieso vreemd op neerslag buiten het regenseizoen. Ik maakte het zelf ooit mee in Senegal: er vielen in februari een paar druppels regen en meteen was iedereen in rep en roer!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Dat kun je zeggen, beste LTO-hater. Maar de hemel heeft hier volgens mij weinig of niks mee te maken! Patrick: de grote piramide van Gizeh is enerzijds gebouwd als nogal cilindrisch geëxponeerd planetarium, want het is ingericht ter periodieke observatie van de planeet Orion. Anderzijds was de piramide oorspronkelijk belegd met spiegels of spiegelende edelmetalen, die het zonlicht zodanig weerkaatsen dat het vanuit de ruimte als helder spotlight zichtbaar was. Daaraan hebben tal van wetenschappers hun eigen betekenis toegekend en die tot Feit verklaard. Maar Feit is, dat we er verder niets met zekerheid over kunnen achterhalen. Het lijkt mij echter volkomen zeker dat dit alles niks van doen heeft met de tectonische activiteiten waardoor er nu weer op Haiti en in Chili vreselijke aardbevingen hebben plaatsgevonden.

 • no-profile-image

  Patrick

  Gedeeltelijk mis Spotvogel, gedeeltelijk goed. Wetenschap is leuk, maar niet altijd de realiteit van voorspellen, omdat ze een referentie of referentie kader hebben uit hun eigen wetenschappelijk mind. Alle manifestatie is terug te leiden naar frequentie of geometrie, zelf voordat elk referentie kader van enige mind het kan begrijpen. De grote Piramide is uitgelijnd met de kern van de planeet, elke verschuiving/uitlijning met de zon, en dus de zonnen achter de zonnestelstel zon, geeft grote veranderingen in bewustzijn. Deze schijnbare kleine verandering is een heel groot verschil. Zolang wetenschappers niet weten wat zonnevlammen doen, zwarte gaten zijn, hou maar op met wetenschappelijke bewijzen of verhalen. De aardbeving in chili was een gevolg van een betere uitlijning van de grote piramide met de kern van de planeet en met de centrale zon. De Spinx, the overseer in time and space overzag alles naar tevredenheid. Dat is althans mijn overtuiging.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste Patrick, hoe bedoel je 'time to go?' Er zijn wel andere dingen gebeurd waardoor de aardas mogelijk kortstondig instabiel is geweest. Wat te denken van de mega-meteorietinslagen in Arizona in de oudheid en bij de Steenachtige Toengoeska in Siberië op 30.06.1908? De laatste was zelfs helemaal geen meteorietinslag maar de explosie van een nucleair ruimteschip! Wat te denken van de Krakatau explosie in 1883? En van alle kernexplosies tussen de jaren '40 en '80 van de 20e eeuw? We praten nu over rotatieverschillen van microseconden. Vroeger werd er uberhaupt niks gemeten. De aarde bestaat al miljoenen jaren en er waren honderdduizenden aard- en zeebevingen. Zij maken gewoon deel uit het het natuurkundige proces. That's all!

 • no-profile-image

  Patrick

  Beste Spotvogel, wel mijn conclusie is simpel, de kern van de planeet is beter uitgelijnd met de grote centrale zon. NASA zegt dat de Aarde ontzet is, ik zeg meer terug in zijn oorspronkelijke positie. Ik zeg dat dat gebeurde in de grote Piramide van Cheops. Het resulteerde in geologische veranderingen, zoals de aardbeving in Chili.
  Natuur/natuurkrachten/tectonische krachten zijn een resultaat van een verandering in bewustzijn. Dus geen passief proces of spontane bevallingen.
  Als anderen iets anders vinden, prima, ik blijf mij mijn versie. Tijd is echt niet zo lineair als men denkt, dus het maakt de Sphinx en de piramide heel veel uit wat de stand van zaken is. Ik stop met de discussie omdat het topic is, Aarde draait sneller om as door beving Chili, en dat is een Feit, en het is TIME to go!!!!

 • no-profile-image

  Benny Wijs

  Tss, nu loopt me de hele planning weer in de war.

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.